Bumerang - Yazarkafe

29 Temmuz 2017 Cumartesi

Bogdana Khmelnitsky / Kievsky Köprüsü



Moskova'daki binlerce köprüden biri olan Bogdana Khmelnitsky Bridge, Kievsky köprüsü olarak da biliniyor. Köprünün tarihi oldukça eski ve ilginç. 1907 yılında farklı bir lokasyonda trenyolunun bir parçası olarak inşaa edilmiş ve adı 2. Nicholas köprüsüymüş. Sovyetler zamanımda köprünün adı Krasnoluzhniky Demiryolu Köprüsü olarak değiştirilmiş. 2000 yılında köprünün yeri de değiştirilerek, şu anki yerine taşınmış ve 2001 yılında açılmış.

Köprü 2002 yılında ise bir dünya rekoruna ev sahipliği yapmış, aynı anda öpüşen en çok çift rekoru. 16 şubat 2002 de 2.326 kişi köprü üzerinde öpüşmüş.

Moskova nehrini yürüyerek geçebileceğiniz güzel bir köprü...Çelik ve camdan yapılmış güçlü görünümlü bir yapı. Sadece yayaların geçtiği bir köprü olduğu için yaya köprüsü deniliyor. Üstü kapalı, yanlarda ise kenarları açık yürüme alanı var. İçinde oturmak için banklar var, manzara izlemek için ideal...İçerde seyyar satıcılar var, biri hediyelik malzemeler, biri de kitap satıyordu. Ayrıca yiyecek, içecek makinaları mevcut. Hem yürüyen merdiven, hem de klasik uzun merdiven ile in/çık yapabiliyorsunuz. Altınızda nehir, mükemmel bir yapı, heyecanlı...Bir de hava güzel ise değmeyin keyfime :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder