Bumerang - Yazarkafe

9 Temmuz 2017 Pazar

150 yılı devirmiş, Moskova Hayvanat Bahçesi

1864...Yıllaaar yıllar önce kurulmuş bir hayvanat bahçesi Moskova hayvanat bahçesi...O eski yılların fotoğrafları da parkta mevcut, eski eğlencelerin, hayvanların gelişlerinin, bakım ve tedavilerinin fotoğraflarını sergilemişler...
Tabi eski bina ve yapılar yenilenmiş, parkın alanı genişletilmiş, hatta eski/yeni hayvanat bahçesi diye geçiyor, diğer tarafa cadde üzerinden köprü ile geçebiliyorsunuz.
Şehir merkezinde ve ulaşımı kolay. Biz güneşli bir pazar günü gittik (bir ay olacak Moskova'ya geleli, bir daha o kadar güneş görmedik :)) Bilet sırası inanılmaz kalabalıktı,ancak her şey seri ilerlediği için çok da beklemeden girebildik. Bilet fiyatları 500 ruble, şu an 30 tl civarı, çocuk için ayrı bilet alınmıyor.
Yaklaşık 1000 çeşit ve 6500 ün üzerinde hayvan mevcut. Hayvanları saymıyorum tabi ki aklınıza gelen neredeyse hepsi var... Özellikle aklımda kalanları yazayım. Beyaz kutup ayıları ve buzdan dağlarda dansları keyifli, ördekler parktaki kocaman gölde huzur verici olarak yaşıyorlar, kelebekler için özel alan mevcut, kertenkele ve yılanların olduğu bina dar bir koridordan oluşuyor, nefes almak imkansız. Zürafa hep sempatik hep sempatik:) Suda yüzüp serinleyen boz ayıyı da kıskandım. Akvaryum kısmına giriş için ayrıca para ödemeniz gerekiyor. İnternette gördüğüm yorumlardan biri hayvanları mutsuz gördüm şeklindeydi, bana da öyle geldi ama zaten kafesteler nasıl mutlu olsunlar... Bir de o gün sıcağın altında boğulmuş olabilirler...

Hayvanat bahçesinin Rusça ve İngilizce olarak inceleyebileceğiniz oldukça başarılı bir web sayfası var:
http://moscowzoo.su
Web sayfasında bahçenin tarihini okuyabilir, arşivdeki fotoğraflara bakabilir, hayvanların bakımı gibi konularda bilgi alabilirsiniz. Ayrıca çocuklar için düzenlenen özel gezi ve dersler için de bilgiler sitede veriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder