Bumerang - Yazarkafe

18 Ağustos 2017 Cuma

Yeni Arbat

Arbat caddesi denilince ilk anlaşılan Eski Arbat oluyor ve hep de İstanbul Beyoğlu İstiklal caddesine benzetiliyor. Oldukça da doğru, ben ise Eski Arbat'ı başka bir yazıya bırakıp Yeni Arbat'ı yazacağım öncelikle.
Burası da İstanbul gibi. Yeni yapılar, yeni mimari örnekleri var, 1960'larda inşaa edilmiş. Yeni Arbat bir cadde ve çok uzun da değil, mağazalara bakmadan, oyalanmadan yürürseniz yarım saat sürmeden cadde biter:) Eskiden gece klüpleri, kumar mekanları çok imiş ama 1990'larda kanunlarla kumar yasaklanınca caddenin siması da değişmiş. Caddede alışveriş mağazaları, dükkanlar, marketler, restaurant ve cafeler var. Yemek için alternatif bol, fast food zincirlerinden, özel restaurant alternatiflerine zevk ve bütçeye göre alternatif mutlaka bulunuyor. Cadde, hem gece hem gündüz kalabalık ancak bence gece ışıklarla daha güzel. Festival ve eğlencelere, sokak konserlerine ev sahipliği yapıyor.
Caddede oldukça büyük bir kitapçı var. En sevdiğim mekan:) 'Moskova Kitap Evi' diye geçiyor, hediyelik, kitap, kırtasiye her şey var, kitap evi demek haksızlık olmuş. 2 katlı mağazada en az bir saat rahatlıkla gezilir, heleki bu tür mağazaları seviyorsanız 3-4 saatte çıkamıyorsunuz. 
Yine caddedeki önemli yerlerden biri Black Star Burger, ünlü bir Rus repçisinden ismini almış. Önünde her daim uzun bir kuyruk var, mekanın içinde oturabileceğiniz gibi, o kadar kalabalıkki genelde alıp dışarda oturuluyor. Herkese siyah eldiven veriyorlar, elleriniz kirlenmeden hamburgeri keyiflice yiyebilesiniz diye. Bir de meşhur dondurmaları var, ayrı upuzun bir kuyruk da dondurmada oluyor. Renkli ve siyah olmak üzere iki dondurma çeşitleri var, krema, sos, şeker ve bisküvilerle süslenmiş halde sunuyorlar.
Moskova ve turistik gezi denilince Arbat'ı görmeden olmaz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder