Bumerang - Yazarkafe

8 Nisan 2018 Pazar

Biraz tatil, bir kaç otel...

Devam eden Moskova soğuklarına inat ben sıcak tatil günlerinden bahsedeceğim. 2017 Nisan ve Ekim aylarında 3 otel deneyimimiz oldu.  Neden yazmayım dedim... Bir de en sona 2016 yaz oteli deneyimimizi ekledim. Eşimin gerçekten yoğun çalışma temposu, az izin ve bol dinlenme ihtiyacı sebebiyle, bu ara tatillerimiz klasik herşey dahil ye iç yat ye ye ye şeklinde olanlardan. Geçen sene nisan ayında Kıbrıs'a gitmek istedik ama tur yetkilisi OHAL sebebi ile riskli olabiliyor, evrak istenebiliyor, bekletilebiliyorsunuz diyince kısa yoldan Antalya'yı mesken seçtik. Genelde ETS tur ile otellere gidiyoruz, telefonda ihtiyaç ve tercihlerimizi belirtip alternatiflerini mail yoluyla alıyoruz. Değerlendirip karar veriyoruz. Bu defa ise bir arkadaşın önerisi ile Susesi otele gittik (nisan 2017). Yiyecek kalitesi olarak en kalitelilerden. Buradaki kalite anlayışım markalı su, süt , içecek, yiyecek olarak belirtmeliyim. Kapalı kutu, bilindik markalı, genelde ilk sizin açtığınız ürünler, dolu bir minibar, güzel yiyecekler... Genelde Antalya daki 5 yıldızlı herşey dahil olan otellerdeki gibi oldukça geniş alanda yeşillik, eğlence, deniz. Tavsiye edeceğim bir otel. Çocuk dostu mu??? Özellikle bu yönde bir çaba yok ama idare eder bir seviyede. Mevsim itibariyle denizi kullanamadık ama kapalı havuzu ve imkanları güzeldi.
Yazın ise tercihimiz Marmaris oldu. İzmir'e gitmemiz gerekiyordu, ulaşım yakın ve kolaylığı, zaman kısıtı gibi sebeplerle yakın bölge tercih ettik. Eylül sonunda ve Ekim ile bağlayarak gidebildik, mevsimi kaçırmıştık diyebiliriz. Yine ETS Tur ile gittik. 8 günlük bir tatildi, bana kalsa tek otelde geçirirdim ama eşim farklı oteller görmek istediği için, İkizler burcunun değişiklik merakı sebebiyle :)) 2 otele böldük. İlk otelimiz Hotel Aqua Marmaris'ti. Çarşının içinde herşey dahil, denize sıfır, açık ve kapalı havuzlu, iç dış peyzajı ile keyifli aldığı yüksek puan ve olumlu yorumları fazlasıyla hakettiğini düşünüyorum. Yorumlarda her sene tercih edenler vardı, bence de haklılar yine gitmek isterim. Orta yaş üstü için daha uygun bir otel, imkanlar çocuğa uygun ama belki biraz da dönemden çok fazla çocuk yoktu otelde, daha çok bedeni yaşlı, ruhu genç İngilizlerin:)  tercih ettiği bir oteldi. Mavi bayraklı denizi de oldukça başarılıydı. Şansımız yaver gitti, her gün denize gidebildik. Kapalı havuzu bir kere denedik, küçük ama iş görür. Yemekleri fena değildi. Dondurma ve waffle deniz manzarasında pek keyifliydi. Gözlemesi hala aklımda:) Animasyonları bizi pek sarmadı, çok eğlenceli değildi. Manzarası, doğası, personeli, hizmeti ile aklımda kalacak ve özlediğim, özleyeceğim bir otel. Marmaris severler, Marmaris'e gitmek isteyenlere ilk tavsiye edeceğim oteldir, mutlaka değerlendirin. Daha sonra taksi ile 10-15 dakikalık bir mesafede olan Grand Yazıcı Club Turban otele gittik. Aslında otel güzel ama tam sezonda ve yaz oteli olarak değerlendirilmeli. Hizmet, personel oldukça yetersizdi. Hava kapalı olduğu için kapalı havuz tercih etmek istedik, küçük ve otelin dışından gidilen bir havuzu vardı, Rusya'da dışardaki banyo ve havuzları kabul edip alıştım ama bir yazlık tatil oteli için bize hiç uygun gelmedi. Havlu sağlayamadılar, bir bankanın eğitim günü varmış, havluların biteceğini öngörememişler!!! Sanki rezervasyonsuz çat kapı doldular!!! Büyük bir otel, büyük bir restaurantı var ama personel kesinlikle yetişemedi. Yemek kalitesi yine orta düzeydeydi. Daha çocuk dostu bir otel, belki büyük olması sebebiyle restaurantında çocuk bölümü var, bahçede büyük çocuk alanı, çocuk lunaparkı, farklı bir çok kafeler ile ise başarılı idi. Yine denizi, manzarası, açık havuzunun manzarası, çam ağaçları arasında orman gibi huzuru yapısı ile keyifli. Kahve içmek için ayrı güzel kafesi var. Animasyonlarını kocaman tiyatro/ amfi salonu gibi bir alanda yapıyorlar akşam, gösteriler çok güzeldi. Büyük kaydıraklı havuzu eğlenceli. Biz çoğu şeyi sezon sonu sebebiyle yakalayamadık ama hizmet anlayışı sezonda değişmemeli dersek başarısız sayarım. Güzel yanları çok olmasına rağmen bir daha tercih edebileceğimden emin değilim, sıcak yaz günlerinde ise tatil belki olabilir.
Daha eskilere döndüğümde bir önceki yaz tatilini yine İzmir'e yakın olsun diye Kuşadasından seçmiştik. Oteli hangi tur ile aldığımızı hatırlamıyorum doğrusu. Kuşadası karaova mevkinde Atlantique Holiday Club. Otel benim için bayağı hayal kırıklığı idi. Otel odaları eski devlet kampları odaları gibi, temizlik, bakım kötü. Ancak otelin genel düzeni, havuzları, peyzajları, animasyonları çok güzeldi. Bu oteli aquaparkı için almıştık ve o kısmı için de oldukça doğru bir karardı. Sadece 2 yaşında çocukla aquaparkta çılgınca eğlenenedik ama tadını da çıkarmıştık. Otel odasından beklendi 3 yıldız seviyesinde yeterli ise diğer hizmetleri güzel bir oteldi....


Bu da blogda bir köşede kalsın istediğim bir deneyimler silsilesi... Bol otelli, bol gezmeli, güzel güzel tatiller olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder