Bumerang - Yazarkafe

24 Ağustos 2018 Cuma

Sağlık turizmi için kaplıca: Kozaklı

Kozaklı, Nevşehir'in kaplıcaları ile tanınan bir ilçesi olup, Kapadokya turizmi ile ün yapan Nevşehir'deki bir başka turizm alternatifi diyebiliriz. Bölge Ankara'ya 275, Kayseri'ye 90, Kapadokya'ya 60, Nevşehir'e 85 km. uzaklıkta.
İlçe tarihçesi ile ilgili pek bir bilgi olmayıp, 1954 yılında Hamamorta, Buruncuk, Bağlıca ve Kozaklı köylerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuş ve Kozaklı köyünün ismi verilmiştir. Bölgede Selçuklu döneminden beri sıcak hamamlar olduğu biliniyor.
Bölgenin kaplıcaları sodyum, kalsiyum ve klorlu. Bu kaplıcalar A ve C sınıfı şifalı sular olarak adlandırılıyor, romatizma, cilt hastalıkları, kadın hastalıkları ve mantar rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmekte. Bu nedenle ilçe yıl içerisinde şifalanmak isteyen ziyaretçiler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. 4 mevsim hizmet veren oteller, sıcak suyu sebebiyle kışın daha yoğun oluyor. Genellikle termal otel olarak hizmet veren Kozaklı otelleri, tatil oteli gibi konaklama seçeneklerine de sahip, bölgede 5 yıldızlı otelden bir çok motele farklı bütçelere göre konaklama tesisi ve kaplıca tesisleri var. Anadolu kültürüne göre olan tesislerde kadın, erkek ayrı hamamlar, ayrı sıcak su ve soğuk su havuzları mevcut. Yine her iki tarafta da ayrı çocuk havuzları, aquapark kaydırakları var. Çoğu otel odalarında kaplıca suyunu kullanabileceğiniz büyük küvetler var. Bölgede bu sağlık turizmi haricinde özel bir bölge ya da gezilecek bir yer pek de mevcut değil. Fotoğraflayacak bir şey de bu sebep ile pek yok:) Farklı bir kaç otel deneyimim oldu, benzer hizmerler, otel fotoğrafı da çekmedim bu sefer.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder